بررسی مباحث حقوق خصوصی و تجارت بین الملل و معرفی آثار مربوطه

اینجا مکانی است برای کمک به دانش حقوق حقوق خصوصی و حقوق تجارت بین الملل

بررسی مباحث حقوق خصوصی و تجارت بین الملل و معرفی آثار مربوطه

اینجا مکانی است برای کمک به دانش حقوق حقوق خصوصی و حقوق تجارت بین الملل

حقوق خصوصی متشکل از قواعد و اصول گوناگون می باشد که وظیفه حمایت و صیانت از حقوق اشخاص یک جامعه را برعهده دارد . مصادیق حقوق خصوصی در مباحث مختلفی چون مسئولیت مدنی، قرادادها، اموال و خانواده تجلی می یابد.حقوق خصوصی ریشه تاریخی در نظام روم باستان و قانون گذاری های لاحق آن دارد.امروزه اکثر کشورهای دنیا برای خود قانون مدنی مدونی را تهیه کرده اند که در این بین برخی کشورها من جمله انگلیس ، کانادا و برخی ایالات متحده آمریکا همچنان از نظام کامن لا پیروی می کنند.هدف اصلی حقوق خصوصی ایجاد ضمانت اجراها و حل و فصل اختلافات بین اشخاص یک جامعه می باشد.به عنوان مثال مسئولیت شرکت های هواپیمایی در قبال مسافران در خصوص لغو یا تاخیر در پرواز ها با ضمانت اجراهای مدنی میتواند شکل دیگری به خود ببینید یا در خصوص مباحث نام مالی خانواده، ترسیم یک نظام مالی مناسب میتواند بستر مناسبی را برای زوجین فراهم نماید .با توجه به این هدف مهم که میتواند سرنوشت یک جامعه را رقم زند بر آنیم تا به طور تخصصی مباحث حقوق خصوصی را جدا از سایر گرایش ها بررسی نماییم.

دکتر رئوف سیاری-مشاوره و وکالت تخصصی در تنظیم قراردادهای داخلی و بین المللی،حقوق ورزشی و امور مهاجرتی کانادا و ترکیه - Raufsayyari@gmail.com

تهران-خیابان شهید بهشتی-بین خیابان سرافراز و خیابان قائم مقام فراهانی-پلاک ٣٨٦-طبقه سوم

پیوندها

مختصری راجع به قانون تجارت ترکیه

چهارشنبه, ۱۹ دی ۱۳۹۷، ۰۶:۴۷ ب.ظ

مختصری راجع به قانون تجارت ترکیه  

قانون گذار ترکیه با هدف توسعه تجارت بین الملل ،فن آوری های نوین و هماهنگ سازی با مقررات اتحادیه اروپا  در سال 2011 قانون جدید ترکیه( اقتباس از قانون تجارت آلمان) را  در 1535 ماده تصویب نمود و بدین ترتیب به  حکومت قانون تجارت سال 1975  که بود پایان داد .( قابل توجه  قانون گذار ایرانی که وضع قانون تجارت در آن آشفته و نا هماهنگ با نظام  تجارت بین المللی  است و احتیاج های روزانه  تجارت داخلی و بین المللی را رفع نمی نماید و در آن سخنی از تجارت دریایی،‌قراردادها و بیمه های  مرتبط با آن  و مباحث اعتبار بانکی و به میان نیامده است و در مباحث اسناد تجاری حاوی مقررات جامع و به روز نیست )

قانون جدید تجارت ترکیه متشکل از 5 فصل اصلی می باشد. فصل اول( فعالیت  تجاری) فصل دوم( شرکت های تجاری) فصل سوم (اسناد تجاری) فصل چهارم( تجارت دریایی) فصل پنجم ( حقوق بیمه) می باشد.

مطابق قانون جدید تجارت ترکیه،‌شرکت سهامی  و شرکت با مسئولیت محدود میتوانند با یک شریک نیز  تشکیل شود. در قانون شرکت های سهامی حق وتو نیز پیش بینی شده است و اسباب  اخراج یا خروج شریک از شرکت اصلاح شده است. سرمایه اولیه شرکت سهامی 50 هزار لیر(سرمایه ثبت شده باید 100 هزار لیر باشد) و در شرکت با مسئولیت محدود 10 هزار لیر تعیین شده است. در قانون جدید تمامی شرکت ها باید دارای  سامانه اینترنتی باشند و موارد مورد نیاز قانونی را در سامانه خود درج کنند. شرکت های مسئولیت محدود حق پذیره نویسی را  ندارند.  (  Halka açık olmayan)

همچنین در قانون جدید  عملیات مدیریت شرکت شفاف تر شده است( به عنوان مثال تکالیف و وظایف هر شریک در شرکت  مشخص است) و جلسات  هیئت مدیریت شرکت در قالب الکترونیکی نیز امکان پذیر گشته  و نحوه اتخاذ  و حد نصاب تصمیمات هیئت تسهیل شده است. جلسات هیئت مدیره میتواند صرفاً با یک مدیر تشکیل شود و لزومی به سهام دار بودن مدیر در این رابطه نیست. مطابق قانون تجارت نوین، تمامی شرکت های تجاری و بانک ها موظفند که  حساب های مالی خود را به تایید بازرس مستقل برسانند. ( Bağımsız Denetim  (

بازرس مستقل توسط مجمع عمومی انتخاب می شود(Genel kurul ). نمیتواند به طور ارادی در هر زمان که خواست استعفا دهد عزل او نیز صرفا توسط دادگاه ممکن است .

 

 

 

 

 

  • رئوف سیاری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی