بررسی مباحث حقوق خصوصی و تجارت بین الملل و معرفی آثار مربوطه

اینجا مکانی است برای کمک به دانش حقوق حقوق خصوصی و حقوق تجارت بین الملل

بررسی مباحث حقوق خصوصی و تجارت بین الملل و معرفی آثار مربوطه

اینجا مکانی است برای کمک به دانش حقوق حقوق خصوصی و حقوق تجارت بین الملل

حقوق خصوصی متشکل از قواعد و اصول گوناگون می باشد که وظیفه حمایت و صیانت از حقوق اشخاص یک جامعه را برعهده دارد . مصادیق حقوق خصوصی در مباحث مختلفی چون مسئولیت مدنی، قرادادها، اموال و خانواده تجلی می یابد.حقوق خصوصی ریشه تاریخی در نظام روم باستان و قانون گذاری های لاحق آن دارد.امروزه اکثر کشورهای دنیا برای خود قانون مدنی مدونی را تهیه کرده اند که در این بین برخی کشورها من جمله انگلیس ، کانادا و برخی ایالات متحده آمریکا همچنان از نظام کامن لا پیروی می کنند.هدف اصلی حقوق خصوصی ایجاد ضمانت اجراها و حل و فصل اختلافات بین اشخاص یک جامعه می باشد.به عنوان مثال مسئولیت شرکت های هواپیمایی در قبال مسافران در خصوص لغو یا تاخیر در پرواز ها با ضمانت اجراهای مدنی میتواند شکل دیگری به خود ببینید یا در خصوص مباحث نام مالی خانواده، ترسیم یک نظام مالی مناسب میتواند بستر مناسبی را برای زوجین فراهم نماید .با توجه به این هدف مهم که میتواند سرنوشت یک جامعه را رقم زند بر آنیم تا به طور تخصصی مباحث حقوق خصوصی را جدا از سایر گرایش ها بررسی نماییم.

دکتر رئوف سیاری-مشاوره و وکالت تخصصی در تنظیم قراردادهای داخلی و بین المللی،حقوق ورزشی و امور مهاجرتی کانادا و ترکیه - Raufsayyari@gmail.com

تهران-خیابان شهید بهشتی-بین خیابان سرافراز و خیابان قائم مقام فراهانی-پلاک ٣٨٦-طبقه سوم

پیوندها

مختصری راجع به قانون مدنی کشور هلند

سه شنبه, ۱۱ دی ۱۳۹۷، ۱۱:۴۷ ب.ظ

در کشورهای غربی، دو نوع  نظام حقوق خصوصی وجود دارد: نوع اول،  نظام رومی ژرمنی است  که به عنوان حقوق قاره ای نیز شناخته میشود .دومین نوع نظام حقوق خصوصی نظام حقوقی کامن لا است که به حقوق آنگلوساکسون نیز شهرت دارد.حقوق کامن لا بر انگلیس، ایرلند،آمریکا، استرالیا و نیوزلند و مستعمره های سابق بریتانیا همانند هند، پاکستان و مالزی حاکم است.

امروزه سیستم نظام نوشته یا همان حقوق رومی- ژرمنی در اکثر کشورهای دنیا پذیرفته شده است.کشور هلند نیز تابع حقوق نوشته می باشد. از آنجایی که هلند عضو اتحادیه اروپا  و اکثر معاهدات بین المللی می باشد، حقوق بین الملل خصوصی هلند توسط این مقررات تنظیم می شود. درزبان هلندی قانون مدنی این  کشور (Burgerlijk Wetboek)نام دارد.

قانون مدنی هلند در 10 کتاب تنظیم شده و 2014 ماده دارد.اولین قانون مدنی هلند در 1 اکتبر 1883 و متاثر از آموزه های قانون مدنی فرانسه مصوب 1804 به تصویب رسید و در سال 1992 اصلاح شد و این بار در مضامین تجاری من جمله شرکت، بیمه، حمل و نقل و حقوق کار از قانون مدنی آلمان الهام گرفت.  

کتاب اول ( اشخاص حقیقی و حقوق خانواده)، کتاب دوم(اشخاص حقوقی)، کتاب سوم( عمومات حقوق اموال)، کتاب چهارم( حقوق ارث)، کتاب پنجم(حقوق ناشی از اموال غیر منقول)، کتاب ششم (تعهدات و قراردادها)، کتاب هفتم (قراردادهای ویژه) کتاب هشتم ( حقوق حمل و نقل و ابزار آن) کتاب نهم( مالکیت فکری)،  کتاب دهم (حوق بین الملل خصوصی).

حقوق مدنی هلند به 3 بخش تنظیم میشود: بخش اول در رابطه با اشخاص ( حقوق خانواده، ارث و حقوق شرکت ) می باشد. بخش دوم در رابطه با حقوق اموال ( حقوق  ناشی از مال غیر منقول، حقوق تعهدات، حقوق قرارداد، قانون تجارت و قانون کار) می باشد . بخش سوم اختصاص به حقوق مالکیت فکری( حقوق ناشی از اختراعات، کپی رایت، علائم و نام های تجاری) دارد.

مطابق ماده 1 قانون مدنی این کشور اشخاص مقیم هلند دارای حق آزادی می باشند و میتوانند از حقوق مدنی خود بهره مند باشد و هیچ نوع بردگی با هر نوع طبیعتی نمیتواند بر اشخاص تحمیل شود.

 

Het genot der burgerlijke rechten is onafhankelijk van de staatkundige rechten, welke alleen overeenkomstig de Wet op de Staatsinrichting van Suriname worden verkregen.

 

واژه بورژوا که به معنی شهر و شهرنشینی می باشد در ماده فوق به چشم میخورد.مطابق ماده 1:33 قانون مدنی هلند، حداقل سن ازدواج 18 سال می باشد. بنابراین هلند نیز مانند اکثر نظام‌های حقوقی جهان با توجه به پیامدهای نامطلوب ناشی از ازدواج در سنین پایین، داشتن حداقلی از سن را برای اقدام به ازدواج مقرر نموده است. در این کشور نیزهمانند قانون مدنی سوئیس نظام مالی بر روابط زوجین حاکم است.




  • رئوف سیاری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی