بررسی مباحث حقوق خصوصی و تجارت بین الملل و معرفی آثار مربوطه

اینجا مکانی است برای کمک به دانش حقوق حقوق خصوصی و حقوق تجارت بین الملل

بررسی مباحث حقوق خصوصی و تجارت بین الملل و معرفی آثار مربوطه

اینجا مکانی است برای کمک به دانش حقوق حقوق خصوصی و حقوق تجارت بین الملل

حقوق خصوصی متشکل از قواعد و اصول گوناگون می باشد که وظیفه حمایت و صیانت از حقوق اشخاص یک جامعه را برعهده دارد . مصادیق حقوق خصوصی در مباحث مختلفی چون مسئولیت مدنی، قرادادها، اموال و خانواده تجلی می یابد.حقوق خصوصی ریشه تاریخی در نظام روم باستان و قانون گذاری های لاحق آن دارد.امروزه اکثر کشورهای دنیا برای خود قانون مدنی مدونی را تهیه کرده اند که در این بین برخی کشورها من جمله انگلیس ، کانادا و برخی ایالات متحده آمریکا همچنان از نظام کامن لا پیروی می کنند.هدف اصلی حقوق خصوصی ایجاد ضمانت اجراها و حل و فصل اختلافات بین اشخاص یک جامعه می باشد.به عنوان مثال مسئولیت شرکت های هواپیمایی در قبال مسافران در خصوص لغو یا تاخیر در پرواز ها با ضمانت اجراهای مدنی میتواند شکل دیگری به خود ببینید یا در خصوص مباحث نام مالی خانواده، ترسیم یک نظام مالی مناسب میتواند بستر مناسبی را برای زوجین فراهم نماید .با توجه به این هدف مهم که میتواند سرنوشت یک جامعه را رقم زند بر آنیم تا به طور تخصصی مباحث حقوق خصوصی را جدا از سایر گرایش ها بررسی نماییم.

دکتر رئوف سیاری-مشاوره و وکالت تخصصی در تنظیم قراردادهای داخلی و بین المللی،حقوق ورزشی و امور مهاجرتی کانادا و ترکیه - Raufsayyari@gmail.com

تهران-خیابان شهید بهشتی-بین خیابان سرافراز و خیابان قائم مقام فراهانی-پلاک ٣٨٦-طبقه سوم

پیوندها

۴ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

۲۹
تیر

چنانچه شهرداری اراضی متعلق به اشخاص را بدون رعایت مقررات لایحه قانونی نحوه خرید و تملک اراضی و املاک برای اجرای برنامه‌های عمومی، عمرانی و نظامی دولت تصرف نماید علاوه بر پرداخت قیمت عادله زمین می‌بایست اجرت‌المثل ایام تصرف را نیز پرداخت نماید.




دادنامه شماره 9309970220100530 مورخ 1393/4/24 شعبه 1 دادگاه تجدید نظر استان تهران






  • رئوف سیاری
۲۴
تیر

  • رئوف سیاری
۲۴
تیر


سیاری از دوست خود به نام برومند، تقاضای 10 میلیون تومان قرض میکند.برومند که به همان میزان از ولیزاده طلبکار است، طی نامه ای از ولیزاده میخواهد که مبلغ مزبور را به سیاری بپردازد.اگر ولیزاده موافقت کند و مبلغ مزبور را به سیاری دهد.ماهیت عمل او چیست؟


1)قبول حواله 2)ایفای دین 3)انتقال طلب 4)تبدیل تعهد از طریق تبدیل متعهد له


.1در قرارداد حواله به توافق و اراده‌ی سه نفر نیاز است، در حالی که در این موضوع Tسیاری دخالتی در قرارداد نداشته است. حواله یک قرارداد تبعی است و به تبع وجود بدهی و دین به‌وجود می‌آید. پس اگر برومند  به سیاری  بدهکار نباشد و بدهی‌ای وجود نداشته باشد، چیزی وجود ندارد که به ولیزاده  منتقل شود و او بخواهد آن را بپردازد.

.2تبدیل تعهد به اعتبار تبدیل دائن زمانی رخ می‌دهد، که در صورت تجمیع سایر شرایط تبدیل رکن دائن تعهد سابق تغییر و دائن جدید جایگزین آن گردد. در حالی که در این مورد تغییر طلبکار صورت نمیگیرد و ولیزاده جایگزین برومند نمیشود.

3.در انتقال طلب، طلبکار حق و طلب خود را به دیگری انتقال میدهد که در این عمل حقوقی رضایت مدیون شرط تحقق آن نیست .در حالی که در این سوال طلبکار(آقای برومند) طلب خود را به آقای ولیزاده انتقال نداده که او جایگزین برومند شود و فقط دستور پرداخت آن را به رئوف داده است.

4.تفاوت انتقال طلب و تبدیل تعهد از طریق تبدیل دائن  صرفاً در سقوط تضمیمات تعهد است .

5 .پرداخت به غیر داین(در این مثال سیاری) اگر با اذن داین (طلبکار-برومند) باشد موجب برائت ذمه متعهد (ولیزاده ) خواهد شد و این امر نوعی از ایفای دین تلقی میشود. دین باید به شخص داین یا به کسی که از طرف او وکالت دارد، تأدیه گردد و یا به کسی که قانوناً حق قبض را دارد.بنابراین در  این حالت،مثل آن است که ولیزاده به طور غیر مستقیم دین خود را به طلبکار میپردازد.(ایفا دین)

گروه حقوقی یاز-وبلاگ حقوقی سیاری



civillawthesis.blog.ir



  • رئوف سیاری
۲۴
تیر


گروه حقوقی یاز

  • رئوف سیاری